Wat is jouw THT-datum?

 

T-shaped: niet alleen in de diepte, maar ook in de breedte

Gaan de ontwikkelingen in jouw vakgebied ook zo razendsnel? En wordt er van jou ook nog verwacht dat je over de grenzen van je vakgebied heenkijkt en dwarsverbanden kunt leggen? Waar haal je de tijd vandaan om bij te blijven? Realiseer jij je dat jouw huidige kennis en expertise over 3 jaar niets meer waard zijn? Wat als je hierdoor je inkomsten verliest?

robot-neemt-je-baan-over

 

Denk je dat het zo'n vaart niet loopt?

Even wat feiten* op een rijtje:

  • Ruim 30% van de huidige functies bestaat over 3 jaar niet meer.
  • 30% van de werknemers maakt zich zorgen om het behoud van hun baan.
  • 35% van de werknemers besteedt nooit aandacht aan loopbaanontwikkeling.
  • 30% vindt het ook moeilijk om met loopbaanontwikkeling aan de slag te gaan.

 *Bron: World Economic Forum 2016, Randstad Werkmonitor 2017 

Lastig he, dat nadenken over je loopbaan!

Waar moet je beginnen? Hoe zorg je ervoor dat je toegevoegde waarde blijft bieden voor je baas of opdrachtgever? Dat is nog best lastig. Waar begin je? Het World Economic Forum heeft de belangrijkste vaardigheden voor de toekomst op een rijtje gezet. Dit is hun top 5:

  1. probleem oplossend vermogen
  2. kritisch denken
  3. creativiteit
  4. people management
  5. coördineren

Valt het je op dat het vooral over samenwerking en innovatie gaat?  Dit zijn waarschijnlijk vakken die je niet in je opleiding hebt gehad. Dit betekent dat je hierin nog veel kunt ontwikkelen. Of beter gezegd: moet ontwikkelen. Het liefst vanaf vandaag! Zonder time-management, een goede werk-privé-balans en plezier in je werk wordt het erg lastig om al die ballen in de lucht te houden.

Eén ding is duidelijk: mensen die zich blijven ontwikkelen zijn beter toegerust om met veranderingen om te gaan

Bij Empowerbox weten we hoe ontzettend moeilijk het is om alle relevante ontwikkelingen bij te benen. Wie wil nou niet bij de beste horen in zijn vakgebied? Je wil niet achter de feiten aanlopen. Of te laat merken dat jouw expertise niet meer wordt gevraagd. Vanuit ons platform bieden we kennis in de laatste ontwikkelingen op het gebied van communicatie, marketing en design, business development, online technologie, persoonlijke ontwikkeling en organisatieverandering. We beschikken bovendien over veel experts (onze partners) op het gebied van coaching, presentatietechnieken, loopbaanontwikkeling, leidinggeven en nog veel meer. En die hebben we gevraagd om hun beste inzichten met ons te delen, zodat jij je voordeel daarmee kunt doen in jouw verdere ontwikkeling. Of je nu directeur bent, manager of ondernemer.

De professional van de toekomst is T-shaped

Een T-shaped professional is een persoon met specialistische kennis op het eigen vakgebied, die tevens in staat is om over de grenzen van zijn eigen vakgebied heen te kijken en verbindingen te leggen. Dit wordt wel de professional van de toekomst genoemd. Hoe ga jij je verbreding invullen? Waar haal jij de tijd vandaan?

Dit is de essentie van de EmpowerAcademy. In onze online academy werk je aan jezelf, in je eigen tempo, aan topics die voor jou relevant zijn. Het heeft een logische opbouw waarin je steeds een leerslag maakt die voor verdieping en inspiratie zorgt. Daarnaast heb toegang tot whitepapers, e-books, moodboards, artikelen, discussie forums, filmpjes, online trainingen, verdiepende masterclasses, webinars, workshops en events. Daarmee kom je ook in contact met ons snelgroeiende netwerk van gelijkgestemden en experts. Het is dé manier om efficiënt te werken aan je eigen persoonlijke groei.

De Academy heeft me in mijn denkproces geholpen. Puzzelstukjes vallen in elkaar door de thematische manier waarop alles gepresenteerd wordt

- Anna, teamleider

Zeker van je zaak

Als je werkt aan je eigen ontwikkeling kun je het hoofd bieden aan alle veranderingen om je heen. Je blijft aantrekkelijk voor je organisatie en inspireert andere mensen. Hoe lekker is het als je met plezier naar je werk gaat en weet dat het wel goed zit met jouw inbreng.

Met EmpowerAcademy krijg je er meteen een netwerk bij van mensen die ook investeren in zichzelf en zich blijven doorontwikkelen. Alleen dat al werkt inspirerend en bovendien ook heel efficiënt. Je kunt je vragen kwijt aan andere mensen uit de praktijk en aan onze experts. Heerlijk als je af en toe kunt sparren…

De EmpowerAcademy is heel leerzaam. Ik heb vooral mijn leiderschapsvaardigheden aangescherpt. Ik weet hoe ik kan delegeren en niet bang hoef te zijn om zaken uit handen te geven

- Rene, horeca ondernemer

Gratis lidmaatschap EmpowerAcademy

Lijkt het je wat? Je ‘houdbaarheidsdatum’ verlengen door jezelf breder te ontwikkelen? Op een manier die je weinig tijd kost? Meld je aan voor het gratis lidmaatschap van EmpowerAcademy, ga aan de slag en krijg (weer) grip op je groei!

Klik op de knop hieronder, lees meer over de EmpowerAcademy en meld je GRATIS aan.

 

Scroll naar boven