Onze visie op leren

Jezelf blijven ontwikkelen is van levensbelang. De wereld om ons heen verandert zo snel. Vergt andere vaardigheden. Bijblijven in je vak is niet genoeg. Je moet je breder ontwikkelen. Om toegevoegde waarde te kunnen leveren voor je werk. Om je werk-prive balans in evenwicht te houden. De T-shaped professional heeft de toekomst!

Ben jij een hoger opgeleide professional, manager of zzp’er en wil je werk maken van jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan heeft Empowerbox jou veel te bieden.

Bij Empowerbox hebben we daarom een leven lang leren tot standaard verheven.
We dagen je uit, zetten je aan het denken en bieden verdieping.
Zodat jij ook roept: lang leve leren!

Complexe wereld vraagt andere vaardigheden

De technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat ze een gigantische impact zullen hebben op de arbeidsmarkt en beroepen zoals we die nu kennen. Het World Economic Forum voorspelt dat 1/3 van alle banen op korte termijn verdwijnt. Robotisering en digitalisering veranderen het werk ingrijpend. Het gebeurt nu al dat de inhuur van mensen niet meer voor een tijdelijke functie gebeurt, maar voor een specifieke taak. Het uitzendbureau heeft al je vaardigheden en kennis apart in de database staan en roept je op voor een specifiek onderdeel van een project.

Softskills hebben de toekomst

Dat dit gevolgen heeft voor de manier van samenwerking, taken verdelen, besluiten nemen en zorgen voor verbinding tussen medewerkers mag duidelijk zijn. Het heeft waarschijnlijk ook veel impact op de manier waarop je je leven inricht…

Top 10 skills in 2020 [1]

  • 1. problemen oplossen

  • 2. kritisch denken

  • 3. creatief denken

  • 4. people management

  • 5. coördineren

  • 6. emotionele intelligentie

  • 7. beoordelen en beslissen

  • 8. servicegericht zijn

  • 9. onderhandelen

  • 10. flexibel zijn

[1] World Economic Forum, Future of Jobs, 2016

Deze vaardigheden leer je meestal niet in je beroepsopleiding of gerichte bijscholing voor je functie.

Ben jij al T-shaped?

Nee, je hoeft niet aan bodybuilding te gaan doen. Dit gaat wel een beetje om fitness. Over jouw fit op de arbeidsmarkt. Een T-shaped professional heeft een diepgaande toewijding en specialistische kennis en vaardigheden op het eigen vakgebied (de verticale as van de T), maar beschikt ook over vaardigheden om te verbinden en samen te werken, om te kijken vanuit het referentiekader van andere disciplines (de dwarsbalk op de T).
Een T-shaped professional heeft een eigen deskundigheidsgebied, kan goed samenwerken is innovatief en resultaatgericht.

Wil je meer weten over de T-shaped professional? Lees dan ons blog “Wat is jouw houdbaarheidsdatum?

Lang leve leren

Om ‘in shape’ te blijven of te worden is het nodig om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiermee bevorder je je houdbaarheid. Je bent langer interessant voor opdrachtgevers en werkgevers. Je ontwikkelt vaardigheden voor de toekomst. Je bent in staat om creatieve en innovatieve verbindingen te leggen.

Gelukkig raken steeds meer mensen hiervan doordrongen. Leren is maatwerk. Daarom doe je dat het best is korte modules, toegepast op jouw praktijk en met deskundige begeleiding en coaching.

"Een leven lang leren werkt alleen als je intrinsiek gemotiveerd bent"

- Arie van Tilborg, Chief Disruption Officer, Grafisch Lyceum Rotterdam-

Bij Empowerbox zijn we gefascineerd door leren.
We zijn van nature nieuwsgierig en zelf ook nooit uitgeleerd.
Dat heeft ons ertoe gebracht om jezelf ontwikkelen makkelijk te maken.

Bij Empowerbox kun je laagdrempelig leren. Je wordt uitgedaagd. Krijgt onderwerpen voorgeschoteld, die je aan het denken zetten of juist tot actie aanzetten.
Wil je meer weten, dan kun je altijd de verdieping kiezen die bij je past.

Bij Empowerbox werken we samen met partners die expert zijn op hun vakgebied. Zij kunnen waarde toevoegen aan jouw leertraject. Ze zorgen voor verdiepende producten en delen graag hun kennis met je. In webinars. Maar door middel van verdiepende vragen in de online trainingen of in gesprek tijdens workshops, discussiegroepen en coachingsessies.

Door jouw eigen ervaringen te delen, leer je nog sneller. Start vandaag nog met jouw traject naar T-shaped profesional. Lang leve leren!

Scroll naar boven